Ajankohtaisia asioita
Uusimmat uutiset, blogitekstit ja muu ajankohtainen toiminta

Tapahtumia
Katso tapahtumat täältä!Tapahtumia ympäri Suomen!

Koulutukset ja kurssit· Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
11.03.2025 - 31.05.2025

Koulutukset ja kurssit· Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
11.03.2025 - 31.05.2025

Tulevaisuuden kestävän ruoan Challenge 2024 ideakilpailu
Tervetuloa Tulevaisuuden kestävän ruoan Challenge 2024 ideakilpailuun! 🍽️Kestävä ruoka tarkoittaa ruokaa, joka tuotetaan ympäristöä ja...
31.03.2025 - 30.09.2025

Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:Makumatka mausteiden IntiaanIntialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja...
01.04.2025 - 31.12.2025

Hygieniapassi· Elintarvike
Hygieniapassitestit Keski-Suomessa
Meillä voit suorittaa hygieniapassin kätevästi Jyväskylän keskustassa, toimistollamme Kauppakadulla.Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti...
02.04.2025 - 31.08.2025

Ruokaprovinssin brändi- ja viestintätyöpajat 16.4. ja 9.6.
Pitäisikö mielestäsi Etelä-Pohjanmaan vahva ruokamaakunta näkyä ja kuulua enemmän? Jos näin, niin tule mukaan vaikuttamaan...
16.04.2025 - 09.06.2025

Villiyrttien keruu, käyttö ja terveyshyödyt
Luennolla kuullaan perusasioita villiyrttien keruusta, käsittelystä ja käytöstä, reseptiikasta sekä terveysvaikutuksista. Huomioidaan sekä kotikäyttö että...
16.04.2025

Opintomatkat
Kala-alan toimijoiden opintomatka
Huom. olemme päivittäneet matkaohjelmaa. Tutustu ajantasaisiin tietoihin tällä sivulla.Tervetuloa kala-alan opintomatkalle Ruotsiin!Lähikalaa lautaselle -hanke järjestää...
23.04.2025 - 25.04.2025
Uutisia ja artikkeleita
Lisää uutisia voit lukea täältä!
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Parsa ja villivihannekset aloittavat kevään herkkukauden
Suosi sesonkeja. Juhlista vappua tai äitienpäivää kauden kasviksista valmistetuilla herkuilla Maa- ja kotitalousnaisten vinkeillä.

Marita Suontausta
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut
Maitotila Pesula Lantbruk Tornionlaaksossa vaalii sopivasti perinteitä ja kokeilee rohkeasti uusia jalostusideoita
Maitotila Suomen ja Ruotsin rajalla tuottaa sinappia, jäätelöä ja pitää suosittua tilamyymälää.

Mediapankki· Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Vinkkejä pääsiäisen viettoon
Kokeilisitko tänä vuonna itse tehtyä mämmiä tai kiinnostaako uudet mämmi- ja muut pääsiäisherkut? Entä värjäisitkö...

Marita Suontausta
3 min lukuaikaHankkeitamme
Lisää hankkeita löydät täältä
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
VISION4FOOD
VISION4FOOD -hankkeessa parannetaan EU:n ruokajärjestelmien kestävyyttä ja resilienssiä
01.01.2025 - 31.12.2027

Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Circ@Home
Circ@Home-hankkeen tavoitteena on tukea kiertotalouden käytännön ratkaisuja kaupungeissa ja kotitalouksissa.
01.03.2025 - 29.02.2028

Ruokahankkeet
Muutoksen makupalat
Food and Forest Development Finlandin (FFD) ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen Connect for Global...
01.03.2025 - 28.02.2026
Uusimmat blogitekstit löydät tästä.

Turvallinen tulevaisuus
Varautumalla vahvemmaksi: yhteisöllisyys kunniaan!
Talkoisiin ja muuhun yhdistystoimintaan osallistuminen opettaa toimimaan yhteisöllisesti. Suvi Malin kertoo oman tarinansa, painottaa yhdistystoiminnan...


Susanna Winqvist, Suvi Malin
2 min lukuaika
Lieden laidalta
Elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjät ja kehittäjät kohtasivat Paltamossa – antoisa päivä antoi ajatuksia omaan toimintaan
Elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien sekä kehittäjien tapaaminen toi yhteen alan toimijat 20.2.2025 Paltamossa Vaarantalossa. Päivän...

Kirsi Sahrman-Hauhia
3 min lukuaika
Yrittäjyyden asialla
Vastuullisuus pellolta pöytään näkyväksi!
Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat nousseet pellolta pöytään -ruokaketjun keskiöön. Miten saamme ruokaketjun vastuullisuuden entistä...

Johanna Rinnekari
4 min lukuaika