3 tapaa piparitalon osien kiinnitykseen
Katso vinkit!
3 tapaa piparitalon osien kiinnitykseen
1. Sulatettu sokeri-siirappiseos
1 dl sokeria, 1,5 rkl siirappia
Sokeri kovettuu hetkessä, joten sen kanssa on työskenneltävä nopeasti. Siirappilisä hidastaa sokerin kovettumista. Kuumenna sokeri ja siirappi pannulla miedolla lämmöllä, varo polttamasta. Varo myös sormiasi, sokeri on hyvin kuumaa!
2. Pikeeri
1 munanvalkuainen, 5 dl tomusokeria, 5 tippaa sitruunamehua
Lisää kulhoon valkuainen, sitruunamehu sekä hieman tomusokeria. Vatkaa vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää hiljalleen tomusokeria. Kiinnitykseen tarvittava seos on hammastahnamaisen paksuista.
3. Elintarvikeliima maustehyllystä
Helpoimmalla pääset käyttämällä valmista elintarvikeliimaa tai kaupasta ostettavaa pikeeriä. Tuubia voi tarvittaessa lämmittää kuumassa vesihauteessa tai hetken aikaa mikrossa, niin liima pehmenee helpommin käsiteltäväksi ja pursotettavaksi.
Elintarvikeliima on sokeri-tärkkelyspohjaista ja väriltään valkoista.