Juhlat on juhlittu ja herkut nautittu, alkaa härkäviikot

1 min lukuaika

Ajankohtaista

Loppiaisesta alkavat härkäviikot tai selkäviikot. Tämä ajanjakso on pyhätön kausi, jolloin pitkien joulun lomien jälkeen on keskitytty työntekoon.

Talvella

Härkäviikkojen laskettiin yleensä alkavan loppiaisesta ja kestävän aina laskiaiseen tai Marian päivään saakka. tarinoiden mukaan ajanjakson nimi viittaa työntekoon, sillä härkäviikoilla miehet lähtivät yleensä raskaisiin metsätöihin, joihin tarvittiin härkiä vetojuhdiksi.

Tänä päivänä joulun jälkeinen paluu arkeen tarkoittaa useimmiten ruokailutapojen muuttamista eikä härkiä nähdä edes lautasella. Vuoden alussa pyritään syömään edullisemmin sekä kevyemmin, kaikkinainen herkuttelu jää pois. Moninaisten töiden lomassa ruoat hautuvat uunissa tai liedellä. Suosi tuhteja pataruokia tai lämmittäviä keittoja talven tuiskeessa. Kotimaisista kasviksista saat monta maistuvaa ruokaa kokattavaksi. Kokeile vaikka isompia eriä lammaskeittoa tai hernekeittoa uunissa valmistaen. Saat useammalle kerralle tarjottavaa kerralla. 

 

Tutustu ajankohtaisiin  ruokakurssitarjontaamme tai ota yhteys Asta Asunmaahan ja räätälöikää yhdessä teille sopiva kurssi!

 

Ruokareseptejä teemaan: 
Hernekeitto uunissa
Lammaskeitto