Kuinka monelle riittää

1 min lukuaika

MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki

Vinkkejä tarjottavien valmistukseen.

Tästä saat suuntaa-antavia määriä juhlatarjoiluihin, joissa tarjolla on useampaa laatua. Jos tarjoilu on suppea, tarviset jokaista lajia suuremman määrän. 
Muista, että tarvittavaan määrään vaikuttavat myös esimerkiksi vieraiden ikä ja edellisen ruokailun ajankohta.

5 dl:n pullataikinasta saat:
- pikkupullia noin 40 kpl
- korvapuusteja noin 30 kpl
- pullapitkoja 2 kpl, yhdestä pitkosta 25 viipaletta
- pullakranssi 1 kpl, noin 40-50 viipaletta

5 dl:n sämpylä- tai leipätaikinasta saat:
- pyöreitä tai vuokaleipiä 2 kpl
- patonkeja 2-3 kpl
- sämpylöitä noin 20 kpl

Kahvikakku (n 2 l vuoka): 25 - 30 viipaletta

Kääretorttu (4 munan): noin 15 viipaletta

Uunipannullinen piirakkaa tai leivoksia: 25 - 30 palaa

Pyöreä piirasvuoka, halkaisija n. 26 cm: 8 - 12 palaa

4 munan täytekakku: 10-15 hengelle

Kahvi:
  • 5 hengelle (n. 10 kupillista): 1,5 l vettä + 2,25 - 2,5 dl (n.100 g) kahvijauhetta
  • 10 hengelle (n. 20 kupillista): 3 l vettä + 4,5 - 5 dl (n. 200 g) kahvijauhetta
  • 25 hengelle (n. 50 kupillista): 8 l vettä + 11 dl (n. 500 g) kahvijauhetta
  • 50 hengelle (n. 100 kupillista): 15 l vettä + 22 dl (1 kg) kahvijauhetta

Huomaa, että kahvikupillinen tarkoittaa tässä sellaista n. 1,5 dl vetoista kahvikuppia ei arkikäytössä olevia kahvimukeja.

Tee:
  • 10 hengelle: 4 l vettä, 1 dl teelehtiä