Makuja Saimaalla -kilpailu

2 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· Uutinen

Tule mukaan ideoimaan ja herättämään Saimaan alueen makumaailmaa uusilla resepteillä tai muokkaamalla hyvistä
resepteistä entistä parempia. Pääosassa ovat Saimaan alueen raaka–aineet.

Ulla Liukkonen ja Tapio Laine 14 2 2025 Ruokolahti kuva Jenni Kunnaala rajattu

Makuja Saimaalla

Makuja Saimaalla -kilpailu julkistettiin Ruokolahdella Eväitä ruokamatkailun kehittämiseen -tilaisuudessa 14.2.2025.

  • Kilpailun ideana on tuoda esille uusia näkökulmia, innovatiivista ja sydämellä tehtyjä tuotteita, joista tulemme ammentamaan aivan loistavan menun, sanoo Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen.  

Kilpailussa painotetaan lähialueen raaka-aineita. Finaali järjestetään syyskuun alussa, jolloin satokauden raaka-aineet ovat parhaimmillaan.

  • Kilpailu on jaettu neljään osaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka sekä eräruokakategoria. Kaikissa on oltava mukana alueellistettu raaka-aine, Ulla huomauttaa. Kilpailuun voi osallistua 1–2 hengen tiimi. 
  • Eräruokakategorialla huomioidaan lähestyvä kesä ja nousussa oleva luontomatkailutrendi. Kukkaan puhjennut luonto inspiroi kokkailemaan erätulilla, kauniissa Suomen luonnossa, sanoo Ulla. Järvet ja metsät tarjoavat aromikkaita antimia.

Kilpailun aikataulu 

Kilpailu käynnistyy ennakkotehtävällä, johon reseptit toimitetaan toukokuun alkuun mennessä. Semifinaali pidetään kesäkuussa ja kilpailu huipentuu finaaliin syyskuun alussa.  Kilpailulle luodaan tiedotusta varten oma alasivu goSaimaa-sivustolle https://gosaimaa.com/makuja-saimaalla-kilpailu/   


Kilpailu järjestetään yhteistyössä Karjalan Keittiömestarit ry:n sekä ProAgria Etelä-Savon, ProAgria Etelä-Suomen ja ProAgria Itä-Suomen Pellolta pöytään näkyväksi, maakunnallisen matkailun kehittämisyhtiön goSaimaan Lake Saimaa 2.0 sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Lomalaitumen osatoteuttama BASCIL -hankkeiden kanssa. Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeessa tuetaan koko Etelä-Saimaan ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta.

Lisätietoa antavat: 

Alueyhdistykset - Suomen KeittiömestaritKarjalan Keittiömestarit ry

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen p. 050 352 9006, ulla.liukkonen@ullaliukkonen.fi  
Päätuomari Tapio Laine p.  0400 253813,  otlaine1@gmail.com   

Yhteistyökumppanit

Jenni Kunnaala, jenni.kunnaala@maajakotitalousnaiset.fi
Pellolta pöytään näkyväksi -hanke

Katja Vehviläinen, katja.vehvilainen@gosaimaa.com
Lake Saimaa 2.0 -hanke

Anna Kaiponen, anna.kaiponen@lomalaidun.fi
BASCIL-hanke