Pakastekuivausta kehitetään Itä-Suomessa
1 min lukuaika
Pakastekuivauksella korkean jalostusasteen lisäarvoa elintarvike- ja luonnontuotealalle
![Kuva: Arja Keränen](https://proagria.fi/uploads/MKN/_620x360_crop_center-center_line/prm_mustikkakuva_kansi_netti_mkn.jpg 620w)
Pakastekuivaus
Itä-Suomessa aloitettiin erilaisten pakastekuivauskehittämistoimien toteutus ja pienryhmätoiminta ProYritys Pohjois-Karjala-, ProYritys Pohjois-Savo- ja ProYritys Kainuu-hankkeilla vuonna 2020 yhteistyössä Kiteen kaupungin elinkeinopalveluiden, Riverian ELLI- ja KETI Oy:n ELOT -hankkeiden kanssa. Pakastekuivaukseen liittyviä kehittämistoimia on tehty jo aiemmin mm. Kolarin kunnan hallinnoimassa Valoisten kesäöiden ja keskiyön auringon kasvattamaa Sinulle -liiketoimintamallin konseptointihankkeessa.