Pohjoiskarjalainen ruoka houkuttaa japanilaista huippukokkia

1 min lukuaika

Ajankohtaista

Aasian 2022 vuonna parhaimmaksi valitun DEN ravintolan
omistaja/keittiömestari Zaiyu Hasegawa vierailee Pohjois-Karjalassa
elokuun loppupuolella.

Hasegawa 2
Zaiyu Hasegawa. DEN ravintolan omistaja ja keittiömestari. Kuva Shinichiro Fuji.

Japanilainen huippukokki Zaiyu Hasegawa vierailee Pohjois-Karjalassa 20.-23. elokuuta. Vierailun tarkoituksena on edistää pohjoiskarjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokamatkailun tunnettuutta Aasiassa, nostaa esiin paikallisia raaka-aineita, luonnonvaroja ja ruoanvalmistustapoja sekä vaihtaa tietoa ja osaamista liittyen japanilaiseen ja suomalaiseen ruokakulttuuriin. Vierailun aikana Zaiyu tutustuu monipuolisesti pohjoiskarjalaiseen ruokakulttuuriin, sen raaka-aineisiin ja valmistustapoihin. Erityisen mielenkiinnon kohteena ovat luonnontuotteet ja paikalliset kalat. Hasegawan vierailu toteutetaan osana BioSYS Japani-hanketta.

Mediatiedote 7/2024

Hasegawa mediatiedote