Ruokakasvatus

Uuniohrapuuro

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään

Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen Satu nokkonen netti

Satu Nokkonen

2 min lukuaika
Kaksi rukiista reikäleipää ja leivän reikiä leivinliinan sisällä leipäkorissa

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”

Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...

Asta Asunmaa Asta asunmaa netti2 0

Asta Asunmaa

3 min lukuaika
Silakkakurssilaiset

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Kuukauden lähikala -projektin päätös

Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.

Anna Kari Anna kari
Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Anna Kari, Janita Kylänpää

2 min lukuaika
Tomaattisilakat

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Kuukauden lähikala silakka

Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:•    200 grammaa silakkafileitä•    150 grammaa paseerattua tomaattia•    30 grammaa rypsiöljyä•    20 grammaa etikkaa•    10 grammaa suolaa•    Puhdistettuja lasipurkkeja,...

Janita Kylänpää Janita Kylänpää
Anna Kari Anna kari

Janita Kylänpää, Anna Kari

2 min lukuaika
syänkuvioituja ruislimppuja leivinliinan alla

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Keskipohjanmaan leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...

Miina Aronen Miina Aronen

Miina Aronen

2 min lukuaika
Kauraisia leipäsiä liinan päällä

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Keskisuomalainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...

Mirja Pummila Mirja pummila

Mirja Pummila

2 min lukuaika
kaurarieskaa lautasella, koristeena persiljatupsu

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Eteläsavolainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen Rissanen katja 2

Katja Rissanen

3 min lukuaika
Lohiperhoset

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Kuukauden lähikala on kirjolohi

Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.

Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Janita Kylänpää

4 min lukuaika
Sieppaa

Järjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· Uutinen· Järjestökampanjat· Järjestöasiat· Yhdistykset· Ruokakasvatus

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024

Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin

1 min lukuaika
Kuhapata

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Lokakuun kuukauden kala on kuha

Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...

Janita Kylänpää Janita Kylänpää
Anna Kari Anna kari

Janita Kylänpää, Anna Kari

3 min lukuaika
Hastarattu ahven ja Janita

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Syyskuun kuukauden kala on Ahven

Ahven on monen herkkusuun suosikkikala!

Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Janita Kylänpää

2 min lukuaika
20240616 105522

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Kainuun petäjäinen makuleipä

Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...

Kirsi Sahrman-Hauhia Kirsi Sahram Hauhia

Kirsi Sahrman-Hauhia

3 min lukuaika