Ruokakasvatus
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
3 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala -projektin päätös
Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.
Anna Kari, Janita Kylänpää
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala silakka
Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:• 200 grammaa silakkafileitä• 150 grammaa paseerattua tomaattia• 30 grammaa rypsiöljyä• 20 grammaa etikkaa• 10 grammaa suolaa• Puhdistettuja lasipurkkeja,...
Janita Kylänpää, Anna Kari
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskipohjanmaan leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...
Miina Aronen
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...
Mirja Pummila
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...
Katja Rissanen
3 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala on kirjolohi
Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.
Janita Kylänpää
4 min lukuaikaJärjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· Uutinen· Järjestökampanjat· Järjestöasiat· Yhdistykset· Ruokakasvatus
Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024
Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Lokakuun kuukauden kala on kuha
Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...
Janita Kylänpää, Anna Kari
3 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Syyskuun kuukauden kala on Ahven
Ahven on monen herkkusuun suosikkikala!
Janita Kylänpää
2 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Kainuun petäjäinen makuleipä
Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...
Kirsi Sahrman-Hauhia
3 min lukuaika