Ruokatietopankki
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...
Mirja Pummila
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...
Katja Rissanen
3 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Kainuun petäjäinen makuleipä
Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...
Kirsi Sahrman-Hauhia
3 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki
Uusia makuja keittiöön luonnonyrteillä
Villiyrttien kerääminen kannattaa aloittaa jo varhain keväällä. Joskus villivihanneksia voi löytää jopa omalta takapihalta.
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Mallassämpylöiden tarina
Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.
Satu Nokkonen
3 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...
Sanna Louna, Marja Niskanen
2 min lukuaikaMediapankki· Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
PÄÄSIÄINEN
Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...
Ruokatietopankki
Oulun limppua juhlapöytään
Makea leipä on perinteisesti ollut juhlava tarjottava. Niin myös mausteinen Oulun limppu.
Maa- ja kotitalousnaiset· Ruokatietopankki
Silakka
Silakka on ollut yksi Itämeren tärkeimmistä saaliskaloista ja saalismääriltään se on edelleen Suomen tärkein kala....
MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki
Tarjottavien määrä juhlissa - paljonko kaikkea tarvitaan?
Täältä löydät suosituksemme ruokien ja juomien määristä henkilöä kohden
Ruokatietopankki
Mahlaa janojuomaksi tai ruoanlaittoon
Mahla on kevään ensimmäisiä keruutuotteita.
MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Raikas raparperi maustaa makeat ja suolaiset herkut
Runsassatoinen ja mehevä raparperi on mainio kala- ja liharuokien kaveri.
Mirja Pummila
2 min lukuaika