Ruokatietopankki

Savulohimousse lahikalaalautaselle

Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”

Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...

6 min lukuaika
Uuniohrapuuro

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään

Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen Satu nokkonen netti

Satu Nokkonen

2 min lukuaika
Kaksi rukiista reikäleipää ja leivän reikiä leivinliinan sisällä leipäkorissa

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”

Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...

Asta Asunmaa Asta asunmaa netti2 0

Asta Asunmaa

3 min lukuaika
syänkuvioituja ruislimppuja leivinliinan alla

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Keskipohjanmaan leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...

Miina Aronen Miina Aronen

Miina Aronen

2 min lukuaika
Kauraisia leipäsiä liinan päällä

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Keskisuomalainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...

Mirja Pummila Mirja pummila

Mirja Pummila

2 min lukuaika
kaurarieskaa lautasella, koristeena persiljatupsu

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Eteläsavolainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen Rissanen katja 2

Katja Rissanen

3 min lukuaika
20240616 105522

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Kainuun petäjäinen makuleipä

Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...

Kirsi Sahrman-Hauhia Kirsi Sahram Hauhia

Kirsi Sahrman-Hauhia

3 min lukuaika
Korissa poimittua nokkosta ja pusseja, joissa muita villiyttejä.

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki

Uusia makuja keittiöön luonnonyrteillä

Villiyrttien kerääminen kannattaa aloittaa jo varhain keväällä. Joskus villivihanneksia voi löytää jopa omalta takapihalta.

1 min lukuaika
Mallassampylat leikattu

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Mallassämpylöiden tarina

Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.

Satu Nokkonen Satu nokkonen netti

Satu Nokkonen

3 min lukuaika
Halkaistu leipä

Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus

Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...

Sanna Louna Louna Sanna web
Marja Niskanen Marja niskanen2020 netti

Sanna Louna, Marja Niskanen

2 min lukuaika
Pääsiäispavlova

Mediapankki· Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki

PÄÄSIÄINEN

Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...

3 min lukuaika
Oulun limppu

Ruokatietopankki

Oulun limppua juhlapöytään

Makea leipä on perinteisesti ollut juhlava tarjottava. Niin myös mausteinen Oulun limppu.

1 min lukuaika