Tunnetko maistuvan maaseutuyrityksen?
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut· Uutinen
Maa- ja kotitalousnaiset tuovat esille suomalaista ruokaa, sen tuottajia ja sankaritarinoita suomalaisen ruoan takana. Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksella nostetaan esiin maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita.
Oulun piirikeskus antaa vuosittain Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksen maakunnan maistuvimmalle yritykselle. Etsimme nyt ehdotuksia kylien ja kuntien maistuvimmista ruokayrityksistä, tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista. Tehdyistä ehdotuksista valitsemme Pohjois-Pohjanmaan Maistuva maaseutu 2023 -yrityksen. Yritys on etsinnässä nyt seitsemättä kertaa.
Aiempina vuosina edelläkävijyydestään ja esimerkillisestä toiminnastaan palkittuja yrityksiä ovat olleet Kurikan lammastila (2022), Keskikosken tila (2021) ja Törmälän tila (2020) Siikajoelta, Viskaalin tila Muhokselta (2019), Kujalan tila Hailuodosta (2018) ja Isokenkäisten Klubi Kuusamosta (2017).
Valitsijoina toimii asiantuntijaraati, joka koostuu Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yritys- ja ruoka-asiantuntijoista ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallituksen edustajasta, lisäksi mukana ovat henkilöt Haapavesi-Siikalatvan seutukunnasta, MTK-Pohjois-Suomesta, Oulu2026 kulttuurisäätiöstä, Oulun ammattikorkeakoulusta ja Pohjois-Pohjanmaan liitosta.
Valinnassa painotetaan vuonna 2023 mm. seuraavia tekijöitä:
- Tuotteiden ja palvelujen maistuvuus, elämyksellisyys sekä innovatiivisuus
- Yrityksen halu kehittyä ja uudistua
- Yrityksen kyky verkostoitua ja tehdä yhteistyötä
- Yrityksen toiminnan vaikutukset maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja näkyvyydelle
- Yritys kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen sekä ympäristöarvojen ja kiertotalouden mahdollisuuksiin
Maistuvaa maaseutuyritystä voi ehdottaa kuka tahansa 31.8.2023 saakka täällä.
Maistuva maaseutu -yrityksen valinta on osa Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa vuonna 2023. Tunnustuspalkinnon saajat julkistetaan syksyllä, osana Likis-lähiruokamarkkinoita.