Tunnusta väriä

1 min lukuaika

Ruokavinkit

Oikean perunan valintaan kannattaa paneutua, sillä väärä peruna pilaa helposti koko ruokalajin.

Oikean perunan valintaan kannattaa paneutua, sillä väärä peruna pilaa helposti koko ruokalajin. Liisterimuusi tai lautaselle murenevat keitinperunat saavat suun mutrulle. Parhaiten kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivat perunat löydät seuraamalla väritunnisteita.

Punainen väri

perunasose, uuniperunat, leivonta
JAUHOISET PERUNAT käyvät kaikkeen mihin tarvitset jauhoisia helposti soseutuvia perunoita

Keltainen väri

yleisperunat kaikkiin ruokiin ja keitettäväksi
YLEISPERUNAT käyvät kaikkiin ruokiin

Vihreä väri

keitot, keitetyt perunat, laatikot, salaatit
KIINTEÄMALTOISET PERUNAT käyvät aikkeen mihin tarvitset kiinteitä, kypsänä hyvin koossa pysyviä perunoita

Samaa lajiketta voi olla pakattuna esimerkiksi niin keltaisessa kuin punaisessakin pussissa. Kasvukauden aikaiset olosuhteet vaikuttavat lajikkeiden jauhoisuuteen. Perunanviljelijät määrittävät keittokokeen ja tärkkelysmittauksen avulla kunkin perunaerän käyttösuosituksen.