Vinkit juhlan järjestäjälle
Nappaa tästä vinkit onnistuneiden juhlien järjestämiseen!
Huolella suunniteltu juhla on kokonaisvaltainen elämys, joka jää pitkäksi aikaan niin sankarin kuin vieraidenkin mieleen
Sankarin mieltymykset ja harrastukset saavat näkyä ja maistua juhlassa. Jo hyvissä ajoin ennen juhlia kannattaa pitää palaveri, jossa on mukana joko juhlan sankari tai hänen luottohenkilönsä ja tarjoilujen järjestäjä.
Yhdistä herkut teemaan
Kun juhlan teema selkeytyy, ideoidaan kattaukset ja tarjottavat. Erilaisia ruokalajeja ei tarvitse olla kovin monia, kunhan niistä löytyy se pieni juju, joka yhdistää tarjottavan teemaan. Yhdistävä tekijä voi olla esimerkiksi leivonnaisen muoto, väri, mauste tai tarjoilutapa.
Erityisruokavaliot pitää ottaa huomioon, mutta kaikille ei välttämättä tarvitse olla kaikkea. Varmista, että tarjottavista löytyy jotakin suolaista ja makeaa keliaakikolle, erilaisille kasvissyöjille ja laktoositonta ruokavaliota noudattaville.
Kun mietit ruokalistaa, tee ennen juhlia inventaario pakastimeen ja kuivakaappiin. Sieltä saattaa löytyä monenlaisia herkkuja juhlatarjottavia varten.
Pienet kakut säilyvät paremmin
Valmistujais- ja rippijuhlissa vieraat piipahtavat onnittelukäynnillä eri aikoina. Ota se huomioon jo suunnittelussa, jotta helposti pilaantuvat syötävät eivät ole huoneenlämmössä monta tuntia.
Kannattaa valmistaa mieluummin monta pienempää täyte- ja voileipäkakkua kuin yksi iso. Ison voileipäkakun voi hyvin puolittaa täyttämisen jälkeen sekä koristella ja laittaa tarjolle puolikas kerrallaan.
Kata kahvipöytä niin, että ensin voi ottaa lautaselle suolaisia tarjottavia ja sen jälkeen makeita.
Kahvi- ja teekupit kannattaa laittaa noutopöydän päähän tai viereiselle pöydälle.
Lue myös
- Juhlanjärjestäjän muistilista
- Paljonko tarjottavia varataan
- Kuinka monelle riittää
- Menuehdotuksia juhliin