Alkupalat ja pikkusyötävät
Salaatit ja kasvisruoat· Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Ohra-järvikalasalaatti
Valmista herkullinen salaatti järvikalasäilykkeestä ja käytä salaattiin kuitu- ja vitamiinipitoista ohraa riisin tai pastan sijaan. Salaatti...
Alkupalat ja pikkusyötävät· Keitot
Meksikolainen katukeitto maissista
Meksikossa tämän kaduilla myytävän maissikeiton päälle laitetaan myös cotijajuustoa, jonka lähin vastine keittiössämme lienee fetajuusto....
Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Tuorehernelevite ja rahkalevite
Valmista kesällä tuoreista herneistä ja talvella pakastetuista kotimaisista herneistä maukas hernelevite. Tarjoa leivän kanssa tai...
Alkupalat ja pikkusyötävät· Puurot ja jälkiruoat
Puolukkaremmit
Omena pehmentää happamien marjojen makua ja minttu antaa mukavan säväyksen. Kokeile remmejä myös karpalosta tai...
Liharuoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Tuunattu lihapiirakka
Lihapiirakka tai lihakukko on kahvipöydän maukas suolainen tarjottava. Täytettä on tuunattu pekonilla, kasviksilla ja kermaviilillä....
Alkupalat ja pikkusyötävät
Verileipä
Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä tunnetaan mm. leppärieskana, punasleipänä ja...
Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Härkäpapu-pinaattipyörykät
Falafeleistä inspiraation saaneet pinaattiset pyörykät valmistetaan kotimaisesta härkäpavusta.
Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Vihreä perunasalaatti
Maukas ja kaunis, hiukan erilainen perunasalaatti. Lisää ruokaisuutta saat, jos lisäät salaattiin herneitä, keitettyjä leikkopapuja,...
Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Marjaleipä ruistaikinasta
Tiesitkö, että kuumuutta vaativa ruisleipä onnistuu kivasti myös pizzauunilla pizzan ja ruoan kypsentämisen lisäksi? Ainoa...
Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Sitruunainen chilikarviaispikkelssi
Karviainen sopii puolikypsänä pikkelssiin. Chili ja sitruuna yllättävät karviaisen makupareina.
Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.
Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Villiyrttisilli
Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa
Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Salaattipiirakka
Keväinen ja raikkaan rapea piirakka maistuu iltapalana tai viikonlopun aterialla alkuruokana.
Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Tsatsiki
Kreikkalainen jogurttikastike on raikas lisuke. Tarjoa tsatsiki dippikastikkeena kasviksille tai erilaisten paistettujen ruokien, esimerkiksi kuhapalojen...
Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit· Joulu
Haukiterriini
Juhlavan kalamurekkeen saat, kun maustat ja koristelet sen mädillä.