Huomisen hyvä teko - nappaa koristeet luonnosta
Käytä kauniita luonnonkukkia juhlapöydän koristeluun
Nappaa pöytään koristeet luonnosta!
Juhannus tai juhlapöytään löydät koristeet läheltäsi. Kerää kukkaset ja oksat maljaan, puno heinänkorret pöytäkoristeiksi. Koristele ruoat, salaatit ja leivonnaiset pihanurmen laitamien syötävillä herkuilla.
Kullankeltainen voikukka koristaa kaiken, hennon vihreillä apilanlehdillä, poimulehdillä sekä käenkaalilla saat näyttävyyttä salaatteihin, dippeihin ja levitteisiin.
Vadelman ja mustaherukanlehdet tuovat näköä ja tuoksua kattauksiin. Kalakeiton voit maustaa ja koristaa esim. suolaheinällä tai ketunleivällä. Myös paahdetuilla nokkosilla saat näköä ja makua ruokiin. Ylimääräiset paahdetut nokkoset voit aina napsia sipseinä. (Monipuolisen nokkosen varsista voit lisäksi hauduttaa hiushuuhteen tai käyttää sitä kirvojen torjuntaan kasveista!)
Paahdetut nokkoset
Kerää puhtaita, ehjiä nokkosen lehtiä, varmista, ettei lehtiin jää ötököitä. Öljyä nokkoset kevyesti (spraypullo on kätevä tässä tehtävässä) ja ripsauta meri- tai yrttisuolaa mausteeksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen, levitä öljytyt nokkosenlehdet uunipellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin.
Paahda lehtiä n.5 minuuttia, väri säilyy kauniin vihreänä, näin nokkosista tulee mukavan rapeita.
Anna nokkosten jäähtyä ennen kuin maistat. Murskaa lehdet tai käytä kokonaisina. Säilytä kuivassa ja valolta suojattuna, öljyn vuoksi ei kannata säilyttää pitkiä aikoja. Sopii keittojen pinnalle, salaatteihin ja voileipien päälle tai herkutteluun sellaisenaan.