Huomisen hyvä teko - Sulata pakastin pakkasella
Sulata pakastin keskitalven pakkasilla, kevennät laitteen energiankulutusta
Hyödynnä pakkanen kun sulatat pakastinta!
Pakastimen sisäpinnoille kertynyt huurrekerros lisää laitteen energiankulutusta. Kun huurrekerros on 1 cm, on viimeistään aika sulattaa pakastin. Sulatuksessa kannattaa hyödyntää keskitalven pakkaspäiviä. Samalla voit inventoida sisällön ja kattaa vaikka loput joululeivonnaiset uudenvuoden tai loppiaisen kahvipöytään.
Miksi pakastin pitää sulattaa?
Joka kerran, kun aukaiset pakastimen oven tai luukun, ilmankosteutta siirtyy pakastimen pinnoille ja muodostaa huurretta. Siksi pakastimen turhaa aukomista kannattaa välttää. Myös pakasteista voi siirtyä kosteutta pakastimen sisälle.
Näin sulatat pakastimen
Kytke pakastin pois päältä ja jätä ovi tai luukku auki. Siirrä tuotteet esim sanomalehdillä vuoratuissa koreissa tai laatikoissa ulos ja peitä. Peite säilyttää tuotteiden lämpötilan tasaisena ja suojaa tuotteet uteliailta linnuilta ym. Mitä kovempi pakkanen ulkona on, sitä ohuempi peite riittää.
Pakastin sulaa, huurrekerroksen paksuudesta riippuen, huoneenlämmössä itsestään noin tunnissa. Älä käytä teräasetta tms. huurteen poistamiseen! Lämmintä vettä sisältävän astian asettaminen suljettuun pakastimeen nopeuttaa sulamista. Pehmennyttä jäätä voit varovasti poistaa myös käsin. Sulava vesi saattaa valua lattialle, joten suojaa lattiapinnat ja seuraa sulamisen etenemistä. Lopuksi pyyhi pakastimen pinnat ja kytke päälle. Tavoitelämpötilan saavuttamisen jälkeen siirrä pakasteet takaisin pakastimeen.
Muista hyödyntää pakkasia myös uusien pakastettavien tuotteiden alkujäädytykseen!
Lisätietoa: Sulata pakastin pakkasella
Vuoden viimeisen Huomisen hyvän teon jakoi MKN Etelä-Savo.