Kontiomehu Oy Vuoden Karelia à la carte yritys 2018
Karelia à la carte -verkosto on 27 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 60 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyrit
Kontiomehu vuoden 2018 Karelia à la carte yritys
Kontiomehu Joensuusta valittiin Vuoden 2018 Karelia à la carte -yritykseksi. Valinta tehtiin 60 Karelia à la carte -verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta.
Kontiomehu tunnetaan erityisesti alkoholittomista kuohujuomista: lehti-, karpalo-, puolukka- ja mustikkakuohusta. Suuren suosion saanut lehtikuohu on mustaherukan lehdistä valmistettu, Marskin juomanakin tunnettu, hienostunut juhlajuoma. Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta Kontiolahdelta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Kullankeltainen lehtikuohu on kerännyt suurta suosiota juoma-arvosteluissa ja noussut arvostetuksi alkoholittomaksi juhlajuomaksi.
Kontiomehu on viime vuosina kasvanut perheyrityksestä 7 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Kesäaikana kausityössä Kiiskisten marjatilalla on noin 20-30 henkilöä. Liikevaihto on kohonnut yli 900 000 euroon.
Viime vuonna valmistuneet upouudet toimitilat (800 neliömetriä) sijaitsevat Joensuussa Hallbergintiellä. Yrityksen markkina-alue on koko Suomi.
Tärkeimpiä myyntikanavia ovat keskusliikkeet (Sok, Kesko), tukkuliikkeet, Alko ja ravintolat. Kontiomehun tuotteissa toteutuvat erinomaisesti Karelia à la carte -arvot: Paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.
- Karelia à la carte-ruokamatkailuverkosto tunnetaan hyvin alan toimijoiden ja myös kuluttajien keskuudessa. Nyt ruoka nähdään tärkeänä osana matkailuelämystä, mistä kertoo myös se, että meillä on Valtakunnallinen Ruokamatkailustrategia, jossa Karelia à la carte on esillä esimerkillisenä toimintatapana ja strategian jalkauttajana, toteaa puheenjohtaja Airi Timonen Karelia à la carte-verkostosta.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta. Muut tunnustuksen saaneet yritykset:
Vuonna 2008: Tuoteankkuri Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä
Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta
Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Joensuun Enosta
Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta
Vuonna 2014: Joensuun Teatteriravintola Joensuusta
Vuonna 2015: Kotileipomo Riikonen Kontiolahdelta
Vuonna 2016: Männikkölän Pirtti Nurmeksesta
Vuonna 2017 Maukkulan Mustikkamäki Ilomantsista
Karelia à la carte -verkosto on 27 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 60 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa. Karelia à la carte -verkostoa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset ja Karelia à la carte -valiokunta, joka koostuu 12 yrittäjäjäsenestä.
Lisätiedot:
ProAgria Pohjois-Karjala
Airi Timonen
Puheenjohtaja, Karelia à la carte–verkosto
Elintarvike- ja yritysasiantuntija
maa- ja kotitalousnaiset
puhelin 040 301 2454,
airi.timonen@proagria.fi,
www.kareliaalacarte.fi
Kontiomehu Oy
Pasi Kiiskinen
Toimitusjohtaja
puhelin 040 753 4191