Paljonko tarjottavia varataan
1 min read
Ruokien ja juomien määrät henkilöä kohden
Määrät henkilöä kohden
Alkuruoat
- salaatti 100-150 g
- tuoresuolattu kala 100 g
- savustettu kala 75 g
- leikkeleet 75 g
- keitto 1,5- 2 dl
Pääruoat (kahden lajin aterialla)
- salaatti 150-250 g
- laatikko 300-350 g
- keitto 3 - 5 dl
- fileoitu kala 150 g
- savustettu kala 150 - 200 g
- lihakastike 150 - 200 g
- luuton liha ja paisti 100 - 150 g
- pihvit ja leikkeet 130 - 150 g
- jauheliha- ja murekeruoat 100 - 150 g
- broileri 250 g
- broileri rintafile 100 g
Lisäkkeet
- keitetty peruna 200 g
- keitetyt kasvikset 75 g
- riisi tai makaroni 60 g
- laatikko 100 - 150 g
- tuore salaatti 75 g
- kastike 0,5 dl
- muhennos 1 dl
Jälkiruoat
- kiisseli tai puuro 150-200 g
- pannukakku 150 g
- marjat 100 - 150 g
- jäädyke, jäätelö, hyytelö 100 - 125 g
- juustotarjotin 75 - 100 g
- jälkiruokakastike 50 - 75 g
- kahvi, tee 1 - 2 kkp
Juomat
Onnittelujuoma 1,25 dl / hlö
Ruokajuomat
- maito tai kotikalja tai kivennäisvesi 2 lasia
- mieto viini 1 - 2 annosta (1 annos = 12 cl)
- väkevä viini 1 annos (1 annos = 8 cl)
Jälkiruokajuoma
- kahvi, tee 1 kkp
Muut juomat
- konjakki , likööri 1 annos (1 annos = 4 cl)
Koko pullo (0,75 l) = 6-7 annosta (mieto viini), 9 annosta (väkevä viini)
Kahvi- ja teekutsuilla tarjotaan henkilöä kohden
- kahvi/ tee 2-3 kkp
- vehnänen, kääretorttu, kuivakakku tms 1 viipale tai kpl
- pikkuleipä 1 kpl / laji (jos vieraissa on runsaasti lapsia, kannattaa pikkuleipiä varata runsaammin)
- kahvipöydän voileipiä 3 kpl
- voileipäkakku 1-2 cm viipale
Varaa kahvipöytään
- maitoa (vähälaktoosinen/laktoositon) 5 dl/10 hlöä, 1 l/20 hlöä, 2,5 l/50 hlöä
- sokeria ja makeutusainetta