Raskitettu pikkupulla
1 min read
Kuohkeampi, pehmeämpi ja aromirikkaampi vehnänen.
Raskitettu pikkupulla
Raski:
2,5 dl vettä (20 °C yön käydessä yli tai kädenlämpöinen lämpimään raskeen)
25 g hiivaa
3 - 4 dl vehnäjauhoja
Raskin valmistus:
Sekoita ainekset hyvin keskenään. Anna käydä noin 20 minuuttia (lämmin raski) tai yön yli jääkaapissa (viileä raski). Onnistunut raski kuplii ja tuoksuu raikkaalle.
Taikina:
edellä valmistettuun raskiin lisätään:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1,5 - 2 dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
1-2 kananmunaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Taikinan valmistus:
1. Lisää raskin joukkoon muut aineet, pehmeä rasva viimeisenä.
2. Vaivaa taikinaa, kunnes väri muuttuu valkeammaksi ja kiiltäväksi, eikä taikina enää tartu kulhoon.
3. Anna levätä 20–30 minuuttia huoneenlämmössä peitettynä.
4. Vaivaa taikinaa vielä, jotta ilma tulee ulos ja hiiva saa uutta ravintoa. Paloittele noin 50 gramman paloiksi ja pyöritä pulliksi.
5. Asettele pellille ja paina alas, jotta pullista tulee tasaisen pyöreitä.
6. Nostata 30 minuuttia hyvin peitettynä. Pulla kohoaa kaksinkertaiseksi ja pyöreäksi.
7. Voitele huolellisesti ja anna seisoa ennen uuniin laittamista sen verran, että pinta kiiltää, eikä taikina tartu sormiin. Paista 230 asteessa noin 10 minuuttia.