Development Manager, Food, Nutrition and housekeeping
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry
Vanha talvitie 2 A 16 00580 Helsinki
Ota kaikki irti varhaiskasvisten herkistä aromeista
Taio arki- ja juhlaherkkuja kasvihuoneen ja avomaan ensimmäisestä sadosta.
Marita Suontausta
Peruskoululaiset kisailivat hävikkiruoan vähentämisessä – ideoita syntyi kotiin ja kouluun
Kouluissa ympäri Suomen peruskoululaiset pääsivät kevään aikana opettajiensa johdolla miettimään erilaisia keinoja vähentää ruokahävikkiä kotitalouksissa....
Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa kotivarasta ja hävikin välttämisestä
72 tunnin varautumissuosituksen mukaan kotoa pitäisi löytyä vettä, ruokaa ja välttämättömiä tarvikkeita kolmeksi päiväksi häiriötilanteen...
Helena Velin, Marita Suontausta
Kotimainen kaura on tuontiriisille terveellinen vaihtoehto
Kaura on ravitsemuksellisesti ja ympäristöllisesti suositeltava vaihtoehto tuontiviljoille.
Marita Suontausta, Katja Rissanen
Terveyttä edistävät välipalat -vanhempainilta
Puhutaan yhdessä terveellisestä ravitsemuksesta.
Ruokakasvatusaineistoa verkossa
Verkossa on suuri määrä erinomaista ruokaan, ravitsemukseen ja ruokakasvatukseen liittyvää aineistoa. Katso ja tutustu!
Teemakasviksina fenkoli ja lehtiselleri
Välimerellistä vivahdetta ruokiin aromaattisella fenkolilla tai lehtisellerillä
Marita Suontausta, Suvi Malin
Tammikuun teemakasvikset IDUT
Ituja voi kasvattaa itse vaikka astiankuivauskaapissa. Niistä saa ravinteikkaita herkkuja helposti.
JOULUKUUN TEEMAKASVIS: Juurikkaita itsenäisyyspäivän juhlapöytään
Juurikkailla saat monenlaista väriä kaikkiin joulukuun juhlatarjoiluihin. MKN Ruokaneuvot kehottaa kohottamaan tänä itsenäisyyspäivänä malja
Herkutellaan kekrinä kurpitsalla
Talvikurpitsat ovat kekrikauden herkkuja, joista voi hyödyntää sekä kuoret että sisuksen.
Kädet multaan ja varpaat varvikkoon
Kesälomalla kannattaa upottaa kädet multaan, kerätä marjoja ja vierailla maatilalla – koko perheen voimin.
Perinneherkkujen kokkaus yhdistää sukupolvet
MKN kehitti lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.
Kuule kaalien kutsu – kata kevyet herkut joulupöytään
Monipuoliset kaalit taipuvat helposti juhlaruoaksi ja tuovat uusia makuja joulun kattaukseen.
Ekologinen härkäpapu tuo proteiinia pöytään
Kotimainen härkäpapu on mainio vaihtoehto ulkomaisille palkokasveille.
Lapset laittavat innolla käsiä multaan – ruokataju lisääntyy
Päiväkotilapset ovat kasvattaneet kasveja, bokashoineet ja saaneet tärkeitä kokemuksia ruoantuotannosta MKN-asiantuntijoiden opastuksella
Marita Suontausta, Niina Vihelä, Anna Kari, Eeva-Liisa Kivimäki, Kaisa Myllykangas, Marja Niskanen
Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2020
Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!...
Loistavaa lähiruokaa pöytään kesät talvet
Kotimainen peruna on loistavaa lähiruokaa ja mikä parasta, varsin ekologinen valinta.
Pääsiäisenä pöytään kotimaista lammasta ja itsetehtyä mämmiä
Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Mämmin tekoon voi ottaa oppia Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livestä....
Ilmastoystävälliset ruokavalinnat vaalivat terveyttä
Kasvisten käyttöä lisäämällä voi vaikuttaa ympäristön tilaan ja omaan terveyteensä.
Vaikuttava hävikkikasvatus alkaa jo kouluissa
Lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita ympäristöasioista, mutta miten niitä käsiteltäisiin ilman, että tuotetaan ympäristöahdistusta? Kouluissa...
Terveyttä edistävät välipalat koulujen ja kotien yhteistyönä
Hankkeessa luotiin ja testattiin ruokakasvatuksen toimintamalleja sekä edistettiin ruokakasvatustyötä kouluissa.
Yhteinen keittiö
Yhteinen keittiö -hanke toteuttaa hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta -kärkihanketta.