Ahvenrullat sitruunakastikkeessa
Tarjoile ahvenrullat uusien perunoiden ja kasvisten kanssa.
Ahvenrullat sitruunakastikkeessa
4 annosta
600 g ruodottomia ahvenfileitä
cocktailtikkuja
50 g voita
Sitruunakastike:
n. 50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
tilliä
- Kääri ahvenfileet rullalle.
- Kuumenna muurikkapannu tai paistinpannu. Lisää voi sulamaan (älä anna voin palaa), paista ahvenrulliin kaunis väri pintaan. Kypsennä fileen koosta riippuen noin 3–5 minuuttia.
- Nosta ahvenrullat pois pannulta ja valmista kastike samassa pannussa.
- Lisää kalojen paistorasvaan voita, sulata ja lisää voimakkaasti sekoittaen vehnäjauhot.
- Lisää voi-vehnäjauhoseokseen kerma ja sitruunamehu hyvin sekoittaen. Anna poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Mausta kastike suolalla.
- Lisää ahvenrullat kastikkeen joukkoon kauniisti asetellen, kuumenna vielä, jotta ahvenrullat lämpenevät. Ripottele tillisilppu päälle. Tarjoile uusien perunoiden ja kasvisten kanssa.