Aprikoosicantuccinit
Kahteen kertaan paistettavat, hyvin säilyvät cantuccini-keksit tuovat terveiset Italiasta. Ne sopivat myös jouluiseen tuliaispussiin.
Aprikoosicantuccinit
noin 40 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
100 g kuorittuja manteleita kokonaisena ja/tai rouheena
100 g kuivattuja aprikooseja
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 munaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko aprikoosit. Sekoita mantelit, aprikoosinpalat, inkivääri ja appelsiinin raastettu kuori jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kahtia ja leivo leivinpaperin päällä kahdeksi tangoksi (noin 25x5 cm)
- Paista tankoja 175 asteessa n. 35 minuuttia.
- Nosta leivokset uunista ja anna levyjen hieman jäähtyä.
- Leikkaa leivonnaiset vinoittain n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Nosta pikkuleivät pellille leikkauspinta ylöspäin ja paista vielä uunissa 5–10 minuuttia niin, että niistä tulee rapeita.