Chilikaali
Lempeän tulinen chilikaali käy lisäkkeeksi kalalle ja lihalle.
![Grillikaali v ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 1](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x425_crop_center-center_60_line/MKN_Chilikaali_kuva_-timoviljakainen.jpg 640w)
Chilikaali
4 annosta lisäkkeeksi
n. kolmasosa kerää kaalia suikaleina
3 kynttä valkosipulia
4–5 palaa aurinkokuivattua tomaattia
noin 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa
ripaus suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
- Sulata nokare voita matalassa paistikasarissa, pehmennä siinä hienonnetut valkosipulit. Lisää kaali suikaloituna, anna hautua hetki. Voit käyttää paistamiseen myös ruokaöljyä.
- Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne kaalin joukkoon. Mausta sambal oelekilla.
- Anna hautua n. 5–10 min. Maista ja lisää chilitahnaa tarvittaessa.