Focaccia eli pannuleipä
Helppotekoinen ja maistuva leipä.
![Dsc 8988](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x1923_crop_center-center_82_line/MKN_Focaccia.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_2560x3847_crop_center-center_61_line/MKN_Focaccia.jpg 2560w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x961_crop_center-center_60_line/MKN_Focaccia.jpg 640w)
uunipannullinen
5 dl maitoa
0,75 pkt (38 g) hiivaa
2 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
3,5 dl kaurahiutaleita
6 - 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
Päälle
1-2 (200 g) punasipulia
1 + 1 rkl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
n.1 dl oliiveja
75 – 100 g kinkkua
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min.
- Lisää jauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa rasva. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja kohota.
- Kuullota ohueksi lohkotut punasipuli rasvassa. Mausta.
- Voitele kohonnut taikinalevy rasvalla. Painele oliivit pohjalle (voit puolittaa ne). Levitä päälle sipulit ja hienonnettu kinkku.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15-20 min tai kunnes kypsä.
Vinkki: Voit jättää kinkun pois päältä ja vaihdella kasviksia maun mukaan.