Frittata
Frittata on ruokaisa uunimunakas.
Frittata
4 annosta
8 kananmunaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa, 15 %
1 keitetty peruna
50 g lehtikaalia
1 pieni (120 g) keltainen paprika
1 sipuli
50 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
- Pilko peruna pieniksi kuutioiksi ja kuori sekä siivuta sipuli ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Pese paprika ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi.
- Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Poista ruodit ja pilko pienemmäksi.
- Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla (n. 24 cm) rypsiöljyä. Kuullota sipuli ja paista paprikasiivuja pannulla pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää pannulle kuutioidut kypsät perunat ja lehtikaali. Kääntele hetki.
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, juusto ja mausta hieman suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos pannulle kasvisten päälle.
- Nosta pannu 175-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 20–25 minuuttia. Ota frittata pois uunista heti, kun se näyttää hyytyneen kauttaaltaan.
- Anna frittatan jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa se annospaloiksi.
Ohje on ilmestynyt Koti ja maaseutu -lehdessä 3/2016.
Vinkki: Maukas frittata syntyy myös sienistä. Lisää muna-kerma-juustomassaan kuullottetua sieni-sipuliseosta ja persiljaa tai kuullota sienien sekaan lehtikaalta.