Gluteenittomat piparkakut
Gluteenittomat piparit syntyvät tattarijauhoista ja tarkoitukseen sopivasta jauhoseoksesta
Gluteeniton piparkakkutaikina
125 g margariinia tai voita
1,25 dl sokeria
0,75 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
1 muna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl tattarijauhoa
1 tl soodaa
- Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja hienonnetut mausteet. Jäähdytä seos.
- Lisää muna sekä keskenään sekoitetut jauhoseos, tattarijauho ja sooda.
- Painele taikina litteäksi ja anna kovettua viileässä, mieluiten yön yli.
- Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna gluteenitonta jauhoa.
- Ota taikinasta muotilla pipareita ja paista ne 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
HUOMIO
Gluteeniton taikina on hauraampaa kuin tavallinen taikina. Se sopii yksinkertaisen talon valmistukseen.