Haudutettua sorsaa kastikkeessa

Liharuoat· kekri

Pehmeäksi haudutettu sorsapaisti sulaa suussa.

Mkn artikkeli sorsa vaaka ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 4

Haudutettua sorsaa kastikkeessa
4 annosta

4 pientä sorsalintua
suolaa
paprikaa, rakuunaa, basilikaa
vehnäjauhoja
tilkka öljyä
4 dl punaviiniä
2 sipulia
2 dl tuoreita herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
1 porkkana
2 rkl tomaattisosetta
4 dl vettä

  1. Paloittele sorsat. Irrota rinnat ja koivet. Pilko selkärangat kahteen kolmeen palaan.
  2. Mausta lintupalat ja luut suolalla, paprikalla ja yrteillä. Jauhota lihat ja luut.
  3. Kuumenna paistinpannussa öljytilkka. Ruskista lintupalat hiljalleen. Siirrä palat kattilaan.
  4. Kaada viini kattilaan, jossa on sorsapalat ja lisää vettä niin, että lihapalat peittyvät.
  5. Anna sorsapalojen kypsyä hiljalleen noin tunti. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista helposti.
  6. Lihojen kypsymisen loppupuolella kuori ja hienonna sipulit, suikaloi porkkana. Puhdista ja hienonna sienet. Kypsennä hetken aikaa sieniä ja kasviksia paistinpannulla.
  7. Lisää joukkoon tomaattisose. Jatka kypsentämistä minuutin ajan. Kaada pannulle tilkka vettä.
  8. Ota sorsapalat kattilasta ja poista niistä luut. Laita lihat takaisin kattilaan.
  9. Kaada kasvisliemi lihojen päälle kattilaan.
  10. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.