Haudutettua sorsaa kastikkeessa
Pehmeäksi haudutettu sorsapaisti sulaa suussa.
Haudutettua sorsaa kastikkeessa
4 annosta
4 pientä sorsalintua
suolaa
paprikaa, rakuunaa, basilikaa
vehnäjauhoja
tilkka öljyä
4 dl punaviiniä
2 sipulia
2 dl tuoreita herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
1 porkkana
2 rkl tomaattisosetta
4 dl vettä
- Paloittele sorsat. Irrota rinnat ja koivet. Pilko selkärangat kahteen kolmeen palaan.
- Mausta lintupalat ja luut suolalla, paprikalla ja yrteillä. Jauhota lihat ja luut.
- Kuumenna paistinpannussa öljytilkka. Ruskista lintupalat hiljalleen. Siirrä palat kattilaan.
- Kaada viini kattilaan, jossa on sorsapalat ja lisää vettä niin, että lihapalat peittyvät.
- Anna sorsapalojen kypsyä hiljalleen noin tunti. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista helposti.
- Lihojen kypsymisen loppupuolella kuori ja hienonna sipulit, suikaloi porkkana. Puhdista ja hienonna sienet. Kypsennä hetken aikaa sieniä ja kasviksia paistinpannulla.
- Lisää joukkoon tomaattisose. Jatka kypsentämistä minuutin ajan. Kaada pannulle tilkka vettä.
- Ota sorsapalat kattilasta ja poista niistä luut. Laita lihat takaisin kattilaan.
- Kaada kasvisliemi lihojen päälle kattilaan.
- Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.