Haukiterriini
Tarjoa haukiterriini perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Haukiterriini
4–6 annosta
500 g haukifileetä
n. 1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl kuohu- tai vispikermaa
1/3 tl valkopippuria
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl siian mätiä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
Koristeluun
2–3 rkl siian mätiä
tuoretta tilliä
1 dl kermaa
- Paloittele haukifilee kuutioiksi ja aja kalapalat suolan kanssa monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi.
- Lisää kananmunat koneen käydessä sekä kerma ohuena norona. Mausta valkopippurilla, sitruunan mehulla ja tillillä. Voit halutessasi kypsentää pienen nokareen massaa ja tarkistaa maun.
- Lisää mäti varovasti sekoitellen.
- Voitele 1,5 litran vetoinen vuoka rypsiöljyllä. Lusikoi massa vuokaan.
- Nosta terriinivuoka hiukan sitä suurempaan uuninkestävään astiaan ja kaada uloimpaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ylettyy terriinivuoan puoliväliin.
- Nosta vesihaude uuniin ja kypsennä 150 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
- Kumoa haukiterriini jäähtyneenä. Koristele kermavaahdolla, tillillä ja mädillä.