Helpot ja herkulliset ruis-perunaleipäset
Helpot ja nopeat leipäset saavat mehevyyttä perunahiutaleista ja siirapista oman säväyksensä.
Helpot ja herkulliset ruis-perunaleipäset
uunipellillinen
7 dl vettä
20 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl perunahiutaleita
10 dl ruisleipäainesta
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja perunahiutaleet. Odota pari minuuttia, jotta perunahiutaleet turpoavat.
- Sekoita ruisleipäaines puuhaarukalla tai käsin taikinaan.
- Kohota taikina vedolta suojassa.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle. Kauli se noin yhden senttimetrin paksuiseksi levyksi.
- Kohota liinan alla vedottomassa paikassa. Leikkaa taikinapyörällä ruudut (4 x 5 palaa) ja pistele haarukalla.
- Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia.
Huom! Käytä leipäsissä ohjeessa mainittuja perunahiutaleita eikä jauhemaista ainesta.