Helppo ja nopea marjapiirakka
Helppo ja nopea marjapiirakka
uunipellillinen
Pohja
2 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl pullorasvaa tai sulatettua voita tai margariinia
4 dl maitoa tai kermamaitoa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
Täyte
n. 7 dl mustikoita, puolukoita tai herukoita
1 dl sokeria
Kiille
2,5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
(Tarjoiluun vaniljakastiketta)
- Sekoita munat ja sokerit. Lisää rasva, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Sokeroi marjat ja ripota ne pohjalle.
- Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
- Anna piirakan jäähtyä.
- Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kiehauta vielä. Anna aivan hetki jäähtyä ja sivele kiillettä piirakalle pullasudilla.
- Leikkaa piirakka haluamasi kokoisiksi paloiksi tarjolle.
Vinkki
- Puolesta annoksesta saat piirakan halkaisijaltaan 27 - 30 cm:n piirasvuokaan.
- Kokeile myös raparperia tai omenaa. Raparperipaloja, omenaviipaleita- tai kuutiota kannattaa esikypsentää mikroaaltouunissa ennen taikinalle asettelemista.