Herkullinen maksapannu kahdelle
Maksa kypsyy nopeasti, joten ruoka on äkkiä valmista
Herkullinen maksapannu kahdelle
Gluteeniton, maidoton
250 g naudan tai broilerin maksaa
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
1 pieni punasipuli
100 g herkku- tai metsäsieniä (tuoreita)
1-2 valkosipulinkynttä
hiukan basilikaa, suolaa ja pippuria, runsaasti persiljaa koristeluun
(tilkka valkoviiniä)
- Leikkaa maksa melko pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi sienet.
- Paista aluksi sipulit kullankeltaisiksi miedolla lämmöllä rasvassa. Ota ne pois pannulta ja kuivaa pannu talouspaperilla. Paista sitten kuumemmassa pannussa rasvassa maksakuutiot. Kääntele niin, että ne paistuvat joka puolelta.
- Lisää herkkusienet ja lopuksi sipuli ja mausteet. Jos haluat, voit huuhdella pannun valkoviinillä ja kaataa sen ruuan joukkoon.
- Tarjoile ruoka hyvän, tuoreen leivän ja vihreän salaatin kanssa.