Höyrytetty kyssäkaali nyytissä

Tarjoa höyrytetty kyssäkaali rennosti suoraan paperinyytistä.

Mkn artikkeli kyssakaali v ruokaneuvot kuvamaajakotitalousnaiset timoviljakainen 3

Höyrytetty kyssäkaali nyytissä

2 annosta tai 4 annosta lisäkkeeksi

2–3 pientä tai 1 iso kyssäkaalia
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (esim. persiljaa)
suolaa
puolikas sitruuna
ruokaöljyä
ruuanvalmistuspaperia
puuvillalankaa

  1. Kuori ja raasta kyssäkaali karkeaksi raasteeksi.
  2. Levitä ruuanvalmistuspaperi ja annostele raaste paperin keskelle. Mausta yrteillä ja suolalla.
  3. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää mehu ja kuoriraaste nyyttiin, sekoita.
  4. Nosta paperin kulmat ylös ja sulje nyytti puuvillalangalla tms.
  5. Asettele nyytti (tai oma pienempi nyytti joka ruokailijalle) höyrykattilan höyrytysosaan ja anna kiehua kattilassa kannen alla n. 10 minuuttia.
  6. Nosta nyytti kattilasta esim. leikkuulaudalle, anna lämmön pari minuuttia tasaantua ennen kuin avaat sen tarjolle. Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi kalan tai lihan lisäkkeenä.