Höyrytetty kyssäkaali nyytissä
Tarjoa höyrytetty kyssäkaali rennosti suoraan paperinyytistä.
Höyrytetty kyssäkaali nyytissä
2 annosta tai 4 annosta lisäkkeeksi
2–3 pientä tai 1 iso kyssäkaalia
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (esim. persiljaa)
suolaa
puolikas sitruuna
ruokaöljyä
ruuanvalmistuspaperia
puuvillalankaa
- Kuori ja raasta kyssäkaali karkeaksi raasteeksi.
- Levitä ruuanvalmistuspaperi ja annostele raaste paperin keskelle. Mausta yrteillä ja suolalla.
- Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää mehu ja kuoriraaste nyyttiin, sekoita.
- Nosta paperin kulmat ylös ja sulje nyytti puuvillalangalla tms.
- Asettele nyytti (tai oma pienempi nyytti joka ruokailijalle) höyrykattilan höyrytysosaan ja anna kiehua kattilassa kannen alla n. 10 minuuttia.
- Nosta nyytti kattilasta esim. leikkuulaudalle, anna lämmön pari minuuttia tasaantua ennen kuin avaat sen tarjolle. Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi kalan tai lihan lisäkkeenä.