Hunajakakku Medovnik
Medovnik eli hunajakakku on perinteinen venäläinen tai slaavilainen kakku, jonka resepti vaihtelee hiukan emännästä riippuen.
![Medovnik](/uploads/_640x461_crop_center-center_60_line/medovnik.jpg 640w)
Niinan muisto opiskelijavaihdosta vuosien takaa Tsekistä. Medovnik eli hunajakakku on perinteinen venäläinen tai slaavilainen kakku, jonka resepti vaihtelee hiukan emännästä riippuen. Kannattaa kokeilla!
Hunajakakku Medovnik
- 6 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 rkl ruokasoodaa
- 220 g voita
- 1/2 dl hunajaa
- 3 kananmunaa
- 3 1/2 dl sokeria (osan voi karvata intiaanisokerilla)
Kreemi:
- 1 prk kondensoitua maitoa (käytä valmiiksi tiivistettyä)
- 100 g voita
Kostutus:
- ½ dl vahvaa maitokahvia tai vettä
- 1tl konjakkia, viskiä tai rommia
- Sekoita jauhot ja ruokasooda.
- Sulata voi vesihauteessa ja lisää siihen hunaja, sekoita puuhaarukalla ja anna hunajan sulaa.
- Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla, ota kulho pois hauteesta.
- Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää jauhot ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi
- Vuoraa kaksi uunipeltiä ja levitä taikina ohueksi levyksi. Voit jo muotoilla niitä haluamasi vuoan muotoon.
- Paista uunissa 175 asteessa n. 5-6 min.
- Vatkaa maitotiiviste ja pehmeä voi tasaiseksi kreemiksi.
- Leikkaa kakkupohjista 4 halkaisijaltaan n. 20 cm kiekkoa.
- Laita yli jääneet kakkupalat takaisin uuniin n. 4 minuutiksi.
- Anna pohjien jäähtyä ja aloita kasaamaan kakku.
- Kostuta pohjia ja leivitä kreemiä väliin ja lopuksi päällimmäiseen kerrokseen ja reunoille.
- Murenna yli jääneet jäähtyneet kakkupalat esim. pakastuspussissa murusiksi.
- Levitä kakkumurua kakun päälle ja reunoille.