Hurmaava raparperipiirakka
Raparperi on monikäyttöinen alkukesän herkku. Tämä suussa sulava piirakka ei lisukkeita kaipaa.
Hurmaava raparperipiirakka
Raparperipiirakan perusseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria (voit lisätä ½ tl jauhettua inkivääriä tai raastaa vähän tuoretta joukkoon)
lisäksi :
2 dl piimää sekä 1 muna
täyte:
1 l raparperia (paloiteltuna)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria (voi käyttää puolet fariinisokeria)
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
- Siirrä muruseoksesta yksi neljäsosa toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua, sillä ne häviävät paistamisen aikana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 40 cm).
- Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada taikinaseos raparperinpalojen päälle.
- Ripottele raparperipiirakan pinnalle loppu muruseos.
- Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.