Jokitörmän sienipiirakka
Kaunis ja ruokaisa piirakka syntyy sienistä, graavikalasta ja pinaatista.
Jokitörmän sienipiirakka
Taikina:
100 g voita
100 g (2 kpl) keitettyä perunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä
Täyte:
200 g suppilovahveroita tai herkkutatteja tuoreena tai pakastettuna
1 rkl voita
hienonnettua tuoretta tilliä, basilikaa ja/tai timjamia
suolaa
mustapippuria
1–2 ruukkua tuoretta pinaattia tai 150 g pakastepinaattia
1 muna
1 dl kevytkermaa
100 g maustettua tuorejuustoa (esimerkki yrtti tai valkosipuli)
300 g graavisiikaa tai -lohta
- Nypi voi, jauhot, leivinjauhe, keitetty ja raastettu peruna sekaisin. Lisää kylmä vesi. Anna taikinan kovettua viileässä.
- Valmista sillä aikaa täyte. Paista viipaloidut sienet pannulla kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
- Kiehauta pinaatinlehdet ja silppua ne suikaleiksi. Jos käytät pakastepinaattia, valuta se. Sekoita muna, kerma ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi.
- Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Levitä piirakan päälle sienet ja kermaseos. Kääri kalaviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne vuokaan. Nostele pinaatinlehdet kalaruusukkeiden väliin.
- Paista piirakkaa vielä noin 20–25 minuuttia.
Vinkki: Kalan ja pinaatin voi myös sekoittaa muun täytteen joukkoon.