Joululohi
Joululohi maistuu sekä kylmänä että lämpimänä
Joululohi
1–2 kpl kirjolohifileetä
1 rasia anjovisfileitä
2–3 kpl sipulia
15 cm pala purjoa
2 dl kuohukermaa
pari tippaa etikkapunajuuren lientä
- Poista nahka sekä ruodot lohifileestä. Leikkaa annospaloiksi, tai jos haluat tehdä ruusuja, leikkaa lohesta ohuita suikaleita pituussuunnassa tai hieman vinottain.
- Hienonna sipuli, purjo sekä anjovisfileet.
- Asettele annospalat vuokaan. Jos haluat tehdä ruusuja, kierrä kalasuikaleet ja kääri ne löysästi ruusun muotoon. Asettele ”ruusut” uunivuokaan. Lisää palojen tai ruusujen päälle anjovissilppu sekä hienonnetut sipulit.
- Valuta anjovisliemi kalojen päälle, samoin kerma.
- Tiputa etikkapunajuurilientä lusikalla kalaruusujen päälle. Voit myös sekoittaa värin kermaan.
- Paista 200 asteessa 25–35 min uunin keskitasolla.