Juures-sieniseljanka
Täyteläinen kasvisseljanka tehdään sienistä ja juureksista

Juures-sieniseljanka
6-8 annosta
2–4 (250 g) sipulia
300 g lanttua
300–400 g porkkanaa
150 g juuriselleriä
1 (200 g) palsternakka
1,8–2 l vettä
3–4 kasvisliemikuutiota
3 laakerinlehteä
400 g perunaa
300 g esikäsiteltyjä sieniä
voita tai margariinia
mustapippuria myllystä
1 prk (70 g) tomaattisosetta
250 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
tuoretta timjamia ja/tai tuoretta persiljaa
- Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi kuoritut lanttu, porkkanat, selleri ja palsternakka tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
- Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen johon on lisätty laakerinlehdet. Käytä aluksi kolme kuutiota.
- Suikaloi myös perunat ja lisää ne hetken päästä kiehumaan.
- Paista esikäsitellyt, hienonnetut sienet voissa ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Lisää sienet ja tomaattisose sekä kuutioitu juusto keittoon. Sekoittele kuumentaen kunnes juusto sulaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai kasvisliemikuutio sekä hienonnetut yrtit.