Juustovanukas ja juureshilloke
Vanukkaan mieto sinihomejuuston aromi, juureshilloke ja piparkakkumurut muodostavat hurmaavan makuyhdistelmän.
Juustovanukas ja juureshilloke
6 annosta
Juureshilloke
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa (200g)
pieni pala lanttua (100g)
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl tomaattimehua
2 rkl hunajaa
2 timjamin oksaa
0,5 tl suolaa
Juustovanukas
1 dl maitoa
2 dl kermaa
2 keltuaista
1 tl sokeria
150 g sinihomejuustoa
2 liivatelehteä
piparkakkumurua koristeeksi
- Valmista ensin juureshilloke. Hienonna sipulit. Kuutioi lanttu ja porkkana pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää porkkana- ja lanttukuutiot sekä tomaattipyre ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Lisää loput aineet ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30–40 minuuttia.
- Poista timjamin oksat ja jäähdytä hilloke.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Saosta maito, kerma, keltuaiset ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen samalla tavoin, kuin tekisit vaniljakastiketta. Älä keitä. Tämä vie noin 10–15 minuuttia
- Kaada saostettu massa murennetun homejuuston päälle, lisää liotettu liivate ja soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.
- Kaada massa pieniin annosvuokiin tai laseihin ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
- Ennen tarjoilua annostele juureshilloketta vanukkaan päälle ja koristele piparkakkumurulla.