Kala-kantarellivuoka
Höystä kalavuoka tuoreilla kanttarelleilla
Kala-kantarellivuoka
500 g tuoreita tai pakastettuja kalafileitä
1 l kantarelleja tai pieniä tatteja
3 kpl tomaatteja
rasvaa sienten ruskistamiseen
noin 1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
1 tl currya
0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
(1‒2 dl vettä, kalalientä tai kermaa)
1 dl juustoraastetta tai tuorejuustoa
- Mausta kalafileet suolalla, sitruunamehulla ja valkopippurilla, lado fileet voideltuun uunivuokaan.
- Ruskista puhdistetut ja pilkotut sienet rasvassa, mausta currylla ja kevyesti suolalla.
- Lado viipaloidut tomaatit, sienisilppu ja hienonnettu persilja fileiden päälle.
- Paista 200 asteisessa uunissa 20‒30 min. Lisää vuokaan nestettä tarvittaessa. Paistamisen loppupuolella ripottele juustoraaste tai tuorejuusto vuokaan päällimmäiseksi. Anna juuston sulaa kunnolla.