Kalaborssi
Venäläistyyliseen kalakeittoon kuuluu punajuuri, suolakurkku ja smetana. Voit käyttää keittoon myös muuta vaalealihaista kalaa.
Kalaborssi
4–5 annosta
300 - 400 g haukifileetä
150 g valkokaalia
150 g punajuuria
300 g perunoita
1 sipuli
pieni suolakurkku
7,5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 t kokonaista maustepippuria
2–3 tl suolaa
tuoretta tilliä
1 prk smetanaa
- Kuutioi kalafile. Huuhdo ja kuori perunat.
- Suikaloi perunat, punajuuret, valkokaali ja sipulit. Kuutioi suolakurkku.
- Kypsennä perunat ja kasvikset kalaliemessä, johon on lisätty maustepippuri. Lisää joukkoon kalapalat ja anna hautua vielä hetki, että kalapalat kypsyvät.
- Lisää suolakurkkukuutiot ja mausteet. Tarkista maku.
- Tarjoile keitto smetanan kanssa.