Kalaeväät
Muna ja savukala maistuvat ruisleivän kanssa.
![Evasleivat](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x851_crop_center-center_82_line/MKN_Evasleivat.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_2560x1703_crop_center-center_61_line/MKN_Evasleivat.jpg 2560w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x425_crop_center-center_60_line/MKN_Evasleivat.jpg 640w)
8-9 kpl
Täyte
4 keitettyä (8 min) munaa
200 g perattua savukirjolohta
1 maustekurkku
100 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl kevytmajoneesia
0,25 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
1-2 rkl sitruunamehua
(0,5 tl sitruunapippuria, jos suolaa ei ole tarpeeksi)
Leipä
8–9 halkaistua ruisleipästä
Väliin salaattia ja kurkkua tai tomaattia
- Kuori ja hienonna munat.
- Hienonna savukala ja leikkaa maustekurkku aivan pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita täytteen ainekset
- Levitä täytettä kummallekin leivän puoliskolle. Laita leivän alapuoliskolle salaattia ja kurkkua tai tomaattia. Aseta leivän kansipuoli päälle.