Kardemumma-kriikunahillo
Herkullinen lisäke esimerkiksi juustolle
G M V
n. 5 dl valmista hilloa
7,5 dl kriikunoita
2 dl vettä
3 dl hillosokeria
2 rkl rouhittua kardemummaa
1. Huuhtele kriikunat. Laita vesi ja kriikunat kattilaan ja keitä niitä hiljalleen, kunnes kriikunat ovat pehmeitä.
2. Kaada kriikunat siivilän läpi toiseen kattilaan ja painele pehmeä hedelmäliha siivilän läpi. Tai käytä sosemyllyä. Saat kivet pois kriikunoista. Jos et halua sosemaista hilloa, kerää kivet kattilasta hedelmien seasta tarkasti lusikalla tai reikäkauhalla.
3. Lisää seokseen hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa kardemumma.
4. Desinfioi puhtaat lasipurkit ja kannet kiehuvassa vedessä (tai kuumenna purkit uunissa) ja jaa kuuma hillo purkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Vinkki! Mausta hillo kardemumman sijaan kanelilla tai tähtianiksella. Laita kriikunoiden sekaan kanelitanko tai 1-2 tähtianista sokerin kanssa. Poista mausteet ennen purkitusta.
Samalla ohjeella voit valmistaa myös kirsikkahilloa.