Kesäkurpitsa-sitruunahillo ja -curd
Paahtoleivän päällä maistuu kesäkurpitsa-sitruunahillo, joka voilisäyksellä jalostuu kesäkurpitsa curdiksi.
Kesäkurpitsa-sitruunahillo
1,5 kg kesäkurpitsoita (perattuina, kuutioituna n. 2 l / 1 kg)
3 sitruunan kuori
2 dl sitruunamehua
350 g hillosokeria
- Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Kuutioi kesäkurpitsat.
- Pese sitruunat hyvin lämpimällä vedellä. Raasta keltainen kuori. Purista mehu.
- Pane sitruunan mehu ja kuori sekä kurpitsakuutiot kattilaan ja keitä välillä sekoitellen kunnes pehmenevät.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Pakkaa hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Kesäkurpitsacurd
Lisää hilloon 100 g voita keittämisen loppuvaiheessa voita sekoitellen, jotta voi sulaa tasaisesti hilloon.
Sekä hillo että kesäkurpitsacurd soveltuvat hyvin esimerkiksi paahtoleivän päälle.