Kesäkurpitsatorttu
Leivo leikattava kesäkurpitsatorttu tai tee taikinasta kuppikakkuja!
Kesäkurpitsatorttu
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
200 g (2–2,5 dl) hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
200 g kevyttuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää öljy, kesäkurpitsaraaste ja mantelirouhe sekä keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
- Kaada taikina halkaisijaltaan 25 senttimetriseen vuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.
- Paista 175 asteessa noin puoli tuntia kunnes kakku on kypsä.
- Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutuksella, johon kaikki ainekset vatkataan sekaisin.