Korvasienimuhennoksella täytetyt tomaatit
Kokeile korvasienimuhennosta tomaattien täytteenä!
Korvasienimuhennoksella täytetyt tomaatit
Perinteinen korvasienimuhennos sopii niin aterian lisäkkeeksi, lämpimiin voileipiin, munakkaiden tai piirakoiden täytteeksi.
8 kpl tomaatteja
Korvasienimuhennos
0,5 l tuoreita tai 25 g kuivattuja korvasieniä (Muista käsitellä korvasienet oikein!)
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl kermaa
0,5 tl suolaa
valkopippuria
(mausteeksi kuivaa sherryä, sitruuna tai persiljaa)
- Hienonna sienet ja sipuli
- Hauduta sieniä ja sipulia kattilassa voissa.
- Ripottele jauhot pintaan ja lisää maito sekä kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua 10 minuuttia.
- Mausta muhennos. Tarkista maku.
- Leikkaa tomaateista hattu ja koverra sisus pois. Täytä muhennoksella ja laita halutessa hattu takaisin.
- Grillaa kypsiksi noin 15–20 minuuttia grillissä tai grillivastuksen alla uunissa.
Vinkki! Hyödynnä koverretut tomaattien sisukset. Lisää joukkoon hyvää öljyä, suolaa ja pippuria sekä etikkaa. Tarjoile kesäisen salaatin kastikkeena.