Korvasienipiirakat
Maistuva suolainen kahvipöytään
Korvasienipiirakat
16 annosta
100 g margariinia
2 dl maitoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
puoli ps kuivahiivaa
2 dl grahamjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
Korvasienitäyte
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1,5 dl /n. 100 g keitettyjä korvasieniä
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 kananmuna voiteluun
- Sulata margariini ja lisää siihen maito, sokeri, suola sekä kananmuna. Kuivahiivaa käytettäessä nesteen tulee olla 42-asteista. Sekoita kuivahiiva 2 dl:aan grahamjauhoja.
- Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita vellimäiseksi. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilma pois. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina jokaisen pallon keskelle syvennys pienen juomalasin pohjalla.
- Anna kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
- Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja kananmuna keskenään. Hienonna korvasienet ja lisää ne tuorejuustoseokseen. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kun piirakkapohjat ovat kohonneet, paina syvennykset uudestaan lasilla. Voit halutessasi pistää piirakkapohjat vielä haarukalla täytteen valumisen estämiseksi.
- Voitele piirakoiden reunat munalla ja lisää täyte. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.