Kukkakaali-perunapata
Kukkakaali-perunapadan esikuvana on intialainen curry.
Kukkakaali-perunapata
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl kuminaa
0,5 tl korianteria
1–2 rkl currya
2 rkl rypsiöljyä
1 pienehkö (600 g) kukkakaali
5–6 kpl (400 g) perunoita
1 dl linssejä, herneitä tai kypsiä papuja
5 dl vettä
0,5–1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
80 g (6–7 dl) pinaattia, nokkosta tai vuohenputkenlehtiä (myös pakastettu lehtipinaatti käy)
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kaura- tai ruuanvalmistuskermaa (rasvaa noin 10 %)
(1–2 tl hunajaa, siirappia tai sokeria)
- Puhdista ja pilko peruna ja vihannekset. Hienonna kumina ja korianteri morttelilla. (Jos käytät nokkosta, ryöppää se eli kiehauta vesitilkassa.)
- Kuullota sipulit sekä curry, hienonnettu korianteri ja kumina öljyssä.
- Lisää vesi, suola, linssit ja perunat ja kypsennä noin 10 minuuttia.
- Lisää kukkakaali, herneet tai pavut ja ruokakerma.
- Kun perunat ovat kypsiä, lisää tomaattipyree ja pinaatti ja mausta pippurilla.
- Tarkista maku ja tarjoa pataa vihreän salaatin ja leivän (esimerkiksi rieskan) kanssa.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.