Lakkaparfee
Juhlava ja raikas joulun jälkiruoka
Lakkaparfee
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
noin 400 g lakkahilloa
90 g kermakaramelleja (esim. Omar)
koristeeksi ja kastikkeeksi lakkoja
- Leikkaa makeiset paloiksi.
- Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla.
- Yhdistä vaahdot. Lisää varovasti karamellin palat ja lakkahillo.
- Huuhdo kylmällä vedellä 2 l rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan. Anna jäätyä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Ennen tarjoilua anna sulaa hetki jääkaapissa.
- Tarjoa lakkakastikkeen kera. Puserra lakat lusikan avulla siivilän läpi ja mausta sokerilla.