Lammaskeitto

Lammaskeitto on maistuva talviruoka.

Img 20220208 175602

Lammaskeitto

400 g lampaan paistia tai lapaa

200 g kaalia suikaleina

800 g perunaa lohkoina

100 g porkkanaa

100–200 g viherpippurisulatejuustoa

suolaa, yrttimausteita maun mukaan, lammaslihalientä

-liha paloitellaan pieniksi kuutioiksi ja pannaan uunivuokaan, vettä sen verran, ettei liha pala kiinni. Suolaa maun mukaan

-kääntele ruskistuksen aikana, aluksi uuni +200 astetta, sitten miedommassa lämmössä. kypsennysaika 1–2 tuntia riippuen lämmöstä, veden määrästä ja kuutioiden koosta.

-siivilöi liemi ja ota se talteen keitinlientä varten.

-kiehauta kaali, lisää perunat ja porkkana

-lisää liha ja keitä keitto valmiiksi.

-mausta suolalla sekä yrttimausteilla, varsinkin rakuuna sopii hyvin. voit käyttää liemessä myös lihalientä niin halutessasi.