Lammaskeitto
Lammaskeitto on maistuva talviruoka.
Lammaskeitto
400 g lampaan paistia tai lapaa
200 g kaalia suikaleina
800 g perunaa lohkoina
100 g porkkanaa
100–200 g viherpippurisulatejuustoa
suolaa, yrttimausteita maun mukaan, lammaslihalientä
-liha paloitellaan pieniksi kuutioiksi ja pannaan uunivuokaan, vettä sen verran, ettei liha pala kiinni. Suolaa maun mukaan
-kääntele ruskistuksen aikana, aluksi uuni +200 astetta, sitten miedommassa lämmössä. kypsennysaika 1–2 tuntia riippuen lämmöstä, veden määrästä ja kuutioiden koosta.
-siivilöi liemi ja ota se talteen keitinlientä varten.
-kiehauta kaali, lisää perunat ja porkkana
-lisää liha ja keitä keitto valmiiksi.
-mausta suolalla sekä yrttimausteilla, varsinkin rakuuna sopii hyvin. voit käyttää liemessä myös lihalientä niin halutessasi.