Lehtikaalimunakas
Kasvismunakas on nopea ja täyttävä lounas tai välipala.
Lehtikaalimunakas
2 annosta
100–200 g (2-4 dl) lehtikaalia
1 pieni (25 g) sipuli
2–3 tl rypsiöljyä tai pullomargariinia
4 kananmunaa
2 rkl vettä
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua pippurisekoitusta
(0,5 tl yrttisekoitusta tai tuoreita yrttejä maun mukaan)
- Leikkaa lehtikaalista kuivat tyvet pois ja pilko pieneksi silpuksi, pilko myös sipuli.
- Kuullota sipulia ja lehtikaalia öljyssä pannulla muutama minuutti, niin että kutistuu ja siirrä lautaselle.
- Sekoita munat, vesi ja mausteet keskenään ja kaada kuumaan, öljyttyyn pannuun, vähennä lämpö pieneksi ja sekoita munamassaa hiukan.
- Lisää kasvikset ja anna hyytyä miedolla lämmöllä (kannen alla).
- Ripottele vielä yrttejä pinnalle ja tarjoa heti täysjyväleivän kanssa.
Vinkki. Munakkaaseen sopivat kaikki kasvikset: Voit viipaloida munakaspohjalle esimerkiksi tomaattia ja basilikaa tai kuullottaa pakastevihannekset pannussa, kaataa munakasmassan päälle ja antaa hyytyä. Käytä myös villivihanneksia, vaikkapa nokkosta, vuohenputkea tai horsmanversoja.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.