Lisäkkeitä makkaralle
Tarjoile makkaroiden kanssa puolukkamarmeloa ja punasipulilisäkettä
![MKN Punasipuli](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x1280_crop_center-center_82_line/MKN_Punasipuli.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x640_crop_center-center_60_line/MKN_Punasipuli.jpg 640w)
Puolukkamarmelo
200 g puolukoita tai karpaloita
1 sipuli
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,25 tl chilitahnaa (sambal oelek)
- Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Soseuta aineet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Säilytä marmelo viileässä.
Punasipulilisäke
500 g punasipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
n. 5 dl vahvaa mustaherukkamehua
0,5 -1 dl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl tummaa balsamicoa tai punaviinietikkaa
- Suikaloi punasipuli ja valkosipuli.
- Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää mehu ja sokeri.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 h.
- Lisää lopuksi suola ja etikka, keitä vielä hetki.
- Kaada lämmin lisäke puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.